Z dobrego upieczesz najlepsze!

Sandwicz Chia

 

 

 

 

 

Sandwicz Chia 

700 g, 22 sztuki

 

 

Ciasto  
KOMPLET Chia 40
       4,000 kg
mąka pszenna, typ 550
       6,000 kg
masło
       0,600 kg
cukier        0,200 kg
miód        0,150 kg
KOMPLET Capital 3        0,300 kg
drożdże        0,320 kg
woda    ok. 5,200 kg
łączna ilość: ok. 16,770kg

Wykonanie:

  1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i odstawić do garowania.
    • czas miesienia: 4 minuty – pierwszy bieg, 6 minut – drugi bieg
    • temperatura ciasta: 26 stopni C
    • czas gary ciasta: 10 minut
  2. Po upływie czasu gary podzielić ciasto na kęsy, zaokrąglić i wydłużyć. Włożyć do przygotowanych foremek na pieczywo tostowe i odstawić do garowania. 
    • naważka 0,750 kg
    • czas gary kawałków ciasta: 35-45 minut w temperaturze 30 stopni C i wilgotności względnej 70%
  3. Następnie wsunąć do pieca i zaparować.
    • temperatura pieczenia: 240 stopni C spadająca do 200 stopni C
    • czas pieczenia: 35-45 minut
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media