Chleb Orkiszowy z Suszonymi Owocami
Ciasto | |
KOMPLET Chleb Orkiszowy |
10,00 kg |
drożdże | 0,18 kg |
woda | ok. 7,50 kg |
suszone morele |
1,00 kg |
suszone śliwki | 1,00 kg |
Dekoracja | |
migdały (pokrojone w paski) |
1,50 kg |
łączna ilość: | ok. 21,18 kg |
Wykonanie(19 szt. po 900 g):
- Ze wszyskich składników za wyjątkiem suszonych owocówzagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania dodać suszone owoce.
- czas zagniatania: 15 minut – pierwszy bieg
- temp. ciasta: 27°C
- czas spoczynku ciasta: ok. 25 minut
- waga jednostkowa: 1,00 kg
- Po upływie czasu spoczynku odważyć kawałki ciastai uformować chleby. Następnie lekko je zwilżyć, obtoczyćw migdałach, włożyć do foremek i odstawić do garowania.
- czas gary: ok. 50 minut
- Po upływie czasu gary upiec pod parą. Po 3 minutach otworzyć wyciąg na 10 minut.
- temp. pieczenia: 240 °C spadająca do 200 °
- czas pieczenia: 60 minut