Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tort jesienny melanż

Tort Jesienny Malanż

18 cm, 4 sztuki

 


Biszkopt karmelowy:  
KOMPLET Karmelowe Soft     500 g
olej roślinny
    225 g
woda       50 g
jaja
     225 g
razem   1.000 g
Warstwa ciemna:  
KOMPLET Kiddy Choco      200 g
masło      200 g
spirytus       20 g
razem      420 g
Krem pomarańczowo-jogurtowy:
woda      500 g
KOMPLET Krem Piruet      250 g
KOMPLET Stabilizator Pomarańczowy     100 g 
KOMPLET Stabilizator Jogokiss     100 g 
 woda
    200 g 
razem   1.150 g
łączna ilość   2.570 g

Wykonanie:

  1. Składniki połaczyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto nałożyć do form i upiec.
    • czas mieszania: 5 minut
    • temperatura pieczenia: 180 stopni C
    • czas pieczenia: 30 minut
  2. Biszkopt po ostudzeniu przekroić na dwa blaty, a następnie nasączyć syropem cukrowym.
  3. Rozpuścić masło i połączyć z KOMPLET Kiddy Choco, na końcu dodać spirytus. Powstałą masą przełożyć dwa blaty biszkoptu karmelowego.
  4. Wodę napowietrzyć z KOMPLET Krem Piruet, stabilizatory wymieszać z wodą i połączyć z gotowym kremem Piruet. Otrzymanym kremem pomarańczowo-jogurtowym wypełnić formy z tortami.
  5. Torty udekorować żelem na zimno i dowolnymi elementami czekoladowymi.



Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media