Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tarta cytrynowa z mandarynkami pod bezą upalaną

Tarta cytrynowa z mandarynkami pod bezą upalaną

18cm, 9 sztuk

 

 


Ciasto:  
KOMPLET Cytrynowe Soft 1.000 g
mandarynki (z lekkiego syropu)   900 g
olej roślinny
  400 g
woda   100 g
jaja
  400 g
razem 2.800 g
Beza upalana:  
KOMPLET Beza   100 g
cukier   100 g
woda   200 g
   
cukier   500 g
KOMPLET Kiddy Gel Favourite Neutralny   250 g
woda   100 g
razem 1.250 g
łączna ilość 4.050 g

Wykonanie:

  1. Składniki ciasta cytrynowego, oprócz mandarynek, połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto nałożyć do form. Na wierzchu rozłożyć mandarynki. Upiec
    • czas mieszania: 2 minuty
    • naważka masy: 210 g
    • naważka owoców: 100 g
    • temperatura pieczenia: 180 stopni C
    • czas pieczenia: 35 minut
  2. KOMPLET Beza, wodę i cukier połączyć i ubijać na szybkim biegu miksera. Pozostałe składniki bezy zagotować i wlać do ubijającej się masy. Bezę ubijać do lekkiego ostudzenia. Nałożyć na wierzch tarty i upalić palnikiem.

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media