Z dobrego upieczesz najlepsze!

Piernik Przekładany

Wykonanie:
  1. Składniki blatu połączyć i wyrobić na wolnym biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozłożyć na formy i upiec. 
    naważka: 2.000g. / 1 szt.
    czas mieszania ciasta: 2 minuty - pierwszy bieg
    temp. pieczenia: 190°C
    czas pieczenia: ok. 20 minut
  2. Ostudzony blat przekroić na dwie części
  3. Marmoladę podgrzać do 80°C, a następnie rozsmarować między dwa blaty korzenne oraz na wierzch ciasta
  4. Składniki dekoracji podgrzać i połączyć. Następnie rozsmarować na wierzch ciasta. Po skrzepnięciu polewy pokroić na dowolne kawałki

Receptura(forma 20x40):

Blat korzenny:  
KOMPLET Korzenne Soft 1,0 kg
Olej 0,45 kg
Drożdzę 0,3 kg
woda 0,25 kg
Warstwa owocowa  
marmolada     0,4 kg
Dekoracja  
Komplet Kiddy Choc 0,2 kg
Olej         0,05 kg
Łącznie 2,65 kg

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.