Z dobrego upieczesz najlepsze!

Kostka pomarańczowa z nutką cynamonu

Kostka pomarańczowa z nutką cynamonu

40x60 cm

 

 


Biszkopt pomarańczowy:  
KOMPLET Pomarańczowe Soft  1.500 g
olej roślinny
   680 g
woda    150 g
jaja
   680 g
razem  3.010 g
Krem cynamonowy:  
woda  1.500 g
KOMPLET Krem Elba    600 g
cynamon      7  g
razem  2.107 g
Krem śmietankowy:
woda (18 stopni C)  1.000 g
KOMPLET krem Piruet    500 g
woda (25 stopni C)    100 g
KOMPLET Stabilizator Neutralny    120 g 
razem  1.720 g
łączna ilość  6.837 g

Wykonanie:

  1. Składniki biszkoptu połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto nałożyć do form i upiec. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty i nakropić syropem cukrowym.
    • czas mieszania: 5 minut
    • temperatura pieczenia: 180 stopni C
    • czas pieczenia: 40 minut
  2. Składniki kremu cynamonowego połączyć i napowietrzyć na średnim biegu miksera przez około 4 minuty. Gotowym kremem przełożyć dwa blaty pomarańczowego ciasta.
  3. Wodę napowietrzyć z KOMPLET Krem Piruet. Ciepłą wodę wymieszać z KOMPLET Stabilizator Neutralny i dodać do kremu. Gotowy krem nanieść na wierzch ciasta pomarańczowego.
  4. Wierzch udekorować dowolnym żelem na zimno i elementami z czekolady. 

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media