Z dobrego upieczesz najlepsze!

Ciasto cytrynowe z masą serową i kremem

Ciasto cytrynowe z masą serową i kremem

40x60 cm

 

 

Wykonanie:

Ciasto cytrynowe:  
KOMPLET Cytrynowe Soft 1.500 g
olej roślinny
   600 g
woda    150 g
jaja
   600 g
razem 2.850 g
Masa serowa:  
KOMPLET Krem Ideal    250 g
woda    500 g
ser twaróg (mielony)    750 g
jaja    150 g
razem 1.650 g
Krem o smaku waniliowym:
woda 1.000 g
KOMPLET Krem Ideal    400 g
razem  1.400 g
Dekoracja:  
KOMPLET Kiddy Gel Favourite Neutralny (gotowy)    250 g
łączna ilość  6.150 g
  1. Składniki ciasta cytrynowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto nałożyć do form i upiec.
  2. Składniki masy serowej połączyć i wymieszać do jednolitej konsystencji. Gotową masę nanieść na wierzch ciasta cytrynowego w postaci pasków zachowując odstęp 1 cm. 
  3. Składniki kremu połaczyć i wymieszać. Gotowy krem nanieść na wierzch ciasta cytrynowego w postaci pasków szprycując pomiędzy masę serową.
    • czas mieszania: 3 minuty
    • temperatura pieczenia: 180 stopni C
    • czas pieczenia: około 60 minut
  4. Wierzch pokryć gotowym żelem.

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media