
Z najlepszymi życzeniami...
Tort jagodowo-migdałowy
8 sztuk, średnica 15 cm
Blaty migdałowe, 2 sztuki | |
KOMPLET Gourmet Migdałowe | 1.000 g |
jaja | 600 g |
olej roślinny | 200 g |
woda | 200 g |
kakao | 5 g |
2.005 g | |
Krem czekoladowy | |
KOMPLET Stabilizator Czekoladowy | 100 g |
KOMPLET Krem Volu | 240 g |
woda | 300 g |
śmietanka 30 % | 300 g |
940 g | |
Krem jagodowy | |
KOMPLET Krem Volu (gotowy) | 1.200 g |
KOMPLET Stabilizator Neutralny | 200 g |
jagody (mrożone) | 600 g |
2.000 g | |
łączna ilość | 4.945 g |
Wykonanie:
- Składniki blatu migdałowego, oprócz kakao, połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Zabarwić kakao 100 g ciasta i nanieść nierównomiernie na papier do pieczenia. Pozostałe ciasto rozsmarować na papier czysty i z wzorem. Upiec.
- Blat z wzorem pokroić w paski i wyłożyć mnimi boki formy, a z ciasta ze wzoru wykroić krążki o średnicy 14 cm. Ułożyć po jednym krążku na spód formy i do środka pomiędzy kremy.
- czas ubijania: 4 minuty
- temperatura pieczenia: 200°C
- czas pieczenia 8 minut
- Składniki kremu połączyć, wymieszać i odstawić do lodówki do spęcznienia. Następnie ubijać na szybkim biegu miksera. Gotowym kremem napełnić spód form z blatem migdałowym.
- czas spoczynku: 20 minut
- czas ubijania: 2 minuty
- Jagody rozmrozić, wymieszać z KOMPLET Stabilizator Neutralny i dodać do ubitego KOMPLET Krem Volu, dokładnie wymieszać. Kremem wypełnić formy z elementami z czekolady.
- Wierzch ciasta dekorować dowolnym żelem na zimno z elementami z czekolady.