Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tort Czekoladowa Rozetta

KOMPLET CzekoBella Soft

8 sztuk, Ø 18 cm

 

 

 

Ciasto czekoladowe:
 
KOMPLET CzekoBella Soft 1.000 g
mąka pszenna, typ 550 100 g
jaja  500 g
olej roślinny  400 g
  2.000 g
Warstwa owocowa:
wiśnie (z lekkiego syropu) 1.200 g
   
Krem Czekoladowy:
KOMPLET Stabilizator Czekoladowy 200 g
KOMPLET Krem Piruet (gotowy) 1.000 g
woda 250 g
  1.450 g
Dekoracja:
KOMPLET Kiddy Noisette  200 g
KOMPLET Kiddy Choco 100 g
KOMPLET Sanetta 150 g
barwnik czerwony wg. uznania
  450 g
łączna ilość około 5.100 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu za pomocą płaskiego mieszadła. Ciasto rozprowadzić na spód 8 form wyłożonych papierem do pieczenia.

czas mieszania:  3 minuty

Wiśnie rozłożyć na wierzchu ciasta i upiec.

czas pieczenia:  30 minut

temperatura pieczenia:  190°C

KOMPLET Stabilizator Czekoladowy połączyć z wodą i dodać do gotowego kremu Piruet. Krem nanieść na wierzch ostudzonych blatów z wiśniami w postaci dużej rozety. Ułożyć dowolne elementy z czekolady imitujące kwiat.

Wszystkie składniki dekoracji podgrzać do rozpuszczenia, połączyć i nanieść na zamrożony tort metodą natrysku. Boki tortu udekorować czekoladą plastyczną w dowolny sposób.

 

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media