Z dobrego upieczesz najlepsze!

Tarta truskawkowa

KOMPLET Półkruche

średnica 20 cm, 10 sztuk


 

Ciasto
 
KOMPLET Półkruche 1.400 g
margaryna 70% 700 g
jaja 100 g
  2.200 g
Krem o smaku czekoladowym
KOMPLET Kiddy Choco 400 g
KOMPLET Krem Ideal 700  g
woda (45C) 2.000 g

3.100 g
Krem o smaku śmietankowym
KOMPLET Krem Gourmet Royal 400 g
woda 1.000 g
  1.400 g
Owoce w żelu-mus:
KOMPLET Stabilizator Truskawkowy 100 g
KOMPLET Pregel 7 50 g
truskawki 800 g
woda  400 g
cukier 200 g
  1.550 g
Dekoracja-żel:  
KOMPLET Glanz Klar 20 (gotowy) 600 g
łączna ilość: 8.850 g

 

Wykonanie:
Składniki połączyć i wyrobić do konsystencji ciasta kruchego.
Masę rozwałkować i nanieść na formy do tarty.

Składniki kremu o smaku czekoladowym połączyć i wymieszać
do jednolitej konsystencji. Gotowy krem nanieść na wierzch
ciasta kruchego i upiec.

  • czas mieszania: 2 minuty
  • temperatura pieczenia: 190°C
  • czas pieczenia: 25 minut

Składniki kremu o smaku śmietankowym połączyć
i napowietrzyć na szybkim biegu miksera za pomocą gęstego
mieszadła. Gotowy krem nanieść w postaci spiralnego
ślimaka na ostudzone tarty.

Truskawki zmiksować i połączyć z pozostałymi surowcami.
Gotowy mus - owoce w żelu nanieść na tarty między
spiralę kremu.

Wierzch pożelować gotowym żelem na bazie KOMPLET
Glanz Klar 20. Udekorować świeżymi truskawkami
i elementami z czekolady.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media