Z dobrego upieczesz najlepsze!

Sernik Zebra

KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe

8 sztuk, forma 140x50 mm



 

 

Ciasto: 
 
ciasto kruche maślano-kakaowe 600 g

z KOMPLET Ciastka Kruche 50

(patrz receptura podstawowa na dole tabeli)


   
Masa serowa jasna:  
KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe 550 g
twaróg (mielony) 800 g
olej roślinny 100 g
jaja 200 g
woda 550 g

2.200 g
Masa serowa ciemna:
KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe 500 g
twaróg (mielony) 700 g
olej roślinny 120 g
jaja 170 g
woda 450 g
KOMPLET Kiddy Choco 250 g
  2.190 g
łączna ilość: 4.990 g
   
Ciasto kruche-kakaowe receptura podstawowa
KOMPLET Ciastka Kruche 50 400 g
mąka pszenna typ 550 600 g
masło (zimne) 500 g
kakao 50 g
łączna ilość: 1.550 g


Wykonanie:

Ciasto kruche maślano-kakaowe przygotować zgodnie z recepturą. Wywałkować i ułożyć w formie 140x50 mm, można użyć silikonowych rantów tortowych. Zapiec.

naważka ciasta kruchego: 75 g

temperatura pieczenia: 180-190°C

czas pieczenia: 10-12 minut

Wszystkie składniki masy serowej dokładnie wymieszać na średnim biegu miksera lub za pomocą gęstego mieszadła.

czas mieszania: około 3 minut

Olej połączyć z rozpuszczonym KOMPLET Kiddy Choco i pozostałymi składnikami masy serowej. Wymieszać na średnim biegu lub za pomocą gęstego mieszadła.

czas mieszania: około 3 minut

Za pomocą łyżki do porcjowania lodów rozprowadzać naprzemiennie jasną i ciemną masę serową na środku spodu z kakaowego ciasta kruchego.

naważka masa serowa jasna: 270 g / 1 sztukę

naważka masa serowa ciemna: 270 g / 1 sztukę

temperatura pieczenia: 180-190°C

czas pieczenia: 55-60 minut

Ciasto kruche-kakaowe receptura podstawowa

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji.

 

Produkty powiązane z aktualnością

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media