Z dobrego upieczesz najlepsze!

Sernik orzechowy

Ø 18 cm, 12 sztuk 

 

 

 

 

Wykonanie:

Składniki ciasta kruchego połączyć i wyrobić do jednolitej konsystencji. Boki i spody form wyłożyć ciastem kruchym.

  • naważka ciasta:  250 g / 1 sztuka

Nadzienie rozsmarować na spód ciasta kruchego. KOMPLET Kiddy Noisette rozpuścić w wodzie, dodać jaja, twaróg i KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe. Masę wymieszać za pomocą gęstego mieszadła. Rozlać do form z ciastem kruchym.

  • czas mieszania:  5 minut
  • naważka masy serowej:  530 g
  • temperatura pieczenia:  180°C
  • czas pieczenia:  około 40 minut

Składniki kremu napowietrzyć za pomocą gęstego mieszadła. Gotowy krem wyszprycować na wierzch ostudzonego sernika. Udekorować orzechami i łamaną czekoladą.

  • czas ubijania:  5 minut
  • naważka kremu:  100 g / 1 sztukę

 

Ciasto kruche:  
KOMPLET Półkruche 2.000 g
margaryna 70% 900 g
jaja 100 g
  3.000 g
Warstwa owocowa:
nadzienie morelowe do wypieku 1.200 g
Masa serowo-morelowa:
KOMPLET Gourmet Ciasto Serowe 1.300 g
KOMPLET Kiddy Noisette 1.000 g

jaja

800 g
woda (60°C)
800  g
twaróg mielony 2.500 g

6.400 g
Dekoracja:
KOMPLET Krem Piruet 400 g
woda 18°C 800 g
  1.200 g
łączna ilość: 11.800 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.