Z dobrego upieczesz najlepsze!

Polska Gola!

KOMPLET Kokosówka

forma Ø 18cm 8 sztuk

 

 

 

 

 

Blaty kokosowe (forma Ø 16cm 8 sztuk):
 
KOMPLET Kokosówka 1.000 g
jaja 500 g
margaryna 80% 400 g
woda 200 g

2.100 g
Żelka truskawkowa:
KOMPLET Stabilizator Truskawkowy 120 g
KOMPLET Pregel 7 60 g
truskawki (mrożone) 1.150 g
cukier 120 g

1.450 g
Krem śmietankowo jogurtowy:
KOMPLET Krem Piruet (gotowy) 1.300 g
KOMPLET Stailizator Jogokiss 780 g
woda 780 g g

2.860 g
łączna ilość 6.410 g

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki blatów kokosowych połączyć i napowietrzyć za pomocą płaskiego mieszadła na średnim biegu. Masę rozprowadzić na spody form i upiec.

  • czas mieszania: 8 minut 
  • naważka: 260 g / 1 forma Ø16 cm 
  • temperatura pieczenia:  190°C 
  • czas pieczenia:  20-25 minut 

Truskawki zagotować i zmielić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Rozlać do mniejszych form (Ø 14 cm) umieszczonych na blacie kokosowym. Schłodzić.

Wodę połączyć z KOMPLET Stabilizator Jogokiss. Masę  dodać do ubitego kremu Piruet. Gotowym kremem wypełnić formy Ø 18 z ciastem kokosowym i żelką truskawkową.

Wierzch tortu udekorować natryskiem z brązowym barwnikiem używając szablonu  w kształcie piłki nożnej. Całość pokryć dowolnym żelem na zimno. Boki tortu udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media