Z dobrego upieczesz najlepsze!

Piknikowy smaczek

Ø 20 cm, 10 sztuk 

 

 

 

Wykonanie:

Składniki ciasta połączyć  i wyrobić na wolnym biegu miksera. Gotową masę wyszprycować na papier w postaci krążków o średnicy 18 cm.

  • czas mieszania:  5 minut
  • naważka ciasta: 300 g / 1 sztuka

Nadzienie z KOMPLET Masa Percepanowa wyszprycować punktowo na wierzch ciasta migdałowego, na nim ułożyć śliwki.

  • naważka nadzienia: 50 g
  • naważka śliwki: 200 g 

Składniki kruszonki wymieszać do konsystencji ciasta kruchego i posypać wierzch ciasta ze śliwkami przecierając na tarce. Upiec.

  • naważka kruszonki: 100 g
  • temperatura pieczenia: 180°C
  • czas pieczenia: 25 minut

Brzegi ciasta udekorować KOMPLET Neuschnee, a środek płatkami migdałowymi.

 

Ciasto migdałowe:  
KOMPLET Migdałowe Soft 1.500 g
olej roślinny 700 g
jaja 350 g
woda  200 g
mąka pszenna, typ 550  300 g
  3.050 g
Warstwa nadzienia:
KOMPLET Masa Percepanowa 500 g
śliwki 2.000 g

2.500 g
Kruszonka:
KOMPLET Półkruche 700 g

margaryna

350 g

1.050 g
łączna ilość 6.600 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.