Z dobrego upieczesz najlepsze!

Piernikowe miodzio z bakaliami

KOMPLET Piernik Klasyczny

forma 40 x 60 cm

 

 

Wykonanie:

Olej, wodę, jaja i powidła wymieszać z KOMPLET Piernik Klasyczny. Następnie dodać mąkę. Gotowe ciasto rozsmarować na dwa papiery do pieczenia.

  • temperatura pieczenia:  190°C 
  • czas pieczenia:  20 minut 

Bakalie namoczyć w wodzie. Pozostałe składniki ciasta miodowego wyrobić za pomocą płaskiego mieszadła na wolnym biegu miksera, pod koniec dodać bakalie. Ciasto rozsmarować na papier 40x60 cm i upiec.

  • czas mieszania ciasta:  3 minuty 
  • temperatura pieczenia:  190°C 
  • czas pieczenia:  30 minut 

Śmietankę zagotować i połączyć z KOMPLET Stabilizator Pomarańczowy. Następnie dodać KOMPLET Kiddy Choco i spirytus. Masę ostudzić i rozsmarować na wierzch blatu piernikowe przykrywając blatem miodowym.

Nadzienie pomarańczowe rozsmarować na wierzch ciasta. Ciasto pokroić w dowolne porcje. KOMPLET Kiddy Choco i tłuszcz rozpuścić i wymieszać. Gotową polewą oblać kawałki ciasta w całości. Boki i górę ciasta udekorować według uznania.

 

Ciasto piernikowe:  
KOMPLET Piernik Klasyczny 700 g
olej roślinny  400 g
jaja  300 g
woda 180 g
mąka pszenna, typ 550 180 g
powidła śliwkowe  300 g
  2.060 g
Ciasto miodowe z bakaliami:
KOMPLET Miodowe Soft 1.000 g
olej roślinny 400 g
jaja 400 g
woda  200 g
żórawina suszona 200 g
śliwki suszone 200 g
skórka pomarańczowa kandyzowana  200 g

2.600 g
Warstwa kremu:
KOMPLET Kiddy Choco 600 g
KOMPLET Stabilizator Pomarańczowy 250 g
śmietanka 30% 1.200 g
spirytus 50 g
  2.600 g
Dekoracja:  
KOMPLET Kiddy Choco 100 g
nadzienie cukiernicze pomarańczowe 600 g
tłuszcz utwardzony 200 g
  1.800 g
łączna ilość: 8.560 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.