Z dobrego upieczesz najlepsze!

Piernikowa Pychotka

KOMPLET Piernik Klasyczny

forma 40 x 60 cm

 

 

Wykonanie:

Składniki blatów piernikowych połączyć i wyrobić na wolnym biegu miksera.

  • czas mieszania: 3 minuty 

Gotowe ciasto rozsmarować na na 2 papiery do pieczenia 40x60 cm i upiec.

  • temperatura pieczenia: 190ºC 
  • czas pieczenia: 20 minut 

Galaretkę zalać wodą i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać powidła śliwkowe. Nałożyć na blat piernikowy i przykryć drugim blatem. Niewielką część masy zostawić na przesmarowanie wierzchniej warstwy. Mleko zagotować, dodać KOMPLET Stabilizator Neutralny i KOMPLET Kiddy Choco, całość wymieszać i wylać na schłodzone ciasto. Po zastygnięciu udekorować złotym barwnikiem

 

Blaty piernikowe 2 sztuki:  
KOMPLET Piernik Klasyczny 2.000 g
olej roślinny  900 g
jaja  600 g
woda 500  g
  4.000 g
Warstwa owocowa:
powidła śliwkowe  2.000 g
galaretka pomarańczowa (w proszku) 500 g
woda (wrzątek) 500 g

3.000 g
Dekoracja:
KOMPLET Kiddy Choco 300 g
KOMPLET Stabilizator Neutralny 50 g
mleko 2% 200 g
barwnik złoty wg. uznania

550 g
łączna ilość: 7.550 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media