Z dobrego upieczesz najlepsze!

Pączki z KOMPLET Multidrożdżowe 25

 


 

 

 

 

KOMPLET Multidrożdżowe 25 250 g
mąka pszenna, typ 550 1000 g
drożdże 70 g
olej roślinny 70 g
woda 500-550 g
łącznie 1890-1940 g

Receptura podstawowa

pączki - wykonanie:

Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. 

  • czas mieszania: (miesiarka spiralna) 3 minuty / 1. bieg; 7 minut / 2.bieg
  • temperatura ciasta: około 26 °C

Ciasto podzielić na kęsy i odstawić do spoczynku.

  • czas gary ciasta: około 15 minut 

Gotowy kęs ciasta podzielić i zaokrąglić, delikatnie spłaszczyć.

  • czas końcowej gary ciasta: około 40 minut + około 20 minut poza garownikiem

Usmażyć z dwukrotnym odwróceniem pączka

  • temperatura smażenia: 170-175°C 

Gotowe pączki napełnić dowolnym nadzieniem i udekorować KOMPLET Neuschnee, KOMPLET Magic Fondant, KOMPLET Kiddy Choco lub KOMPLET Kiddy Noisette.

 

 

 

 

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media