Z dobrego upieczesz najlepsze!

Owocowa Plaża lub Zielona Trawa

Polecana receptura na przywołanie wiosny

 forma 40 x 60 cm

 

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta kruchego wymieszać do uzyskania grubej kruszonki. Rozsypać na blachę z ramką i papierem do pieczenia. Składniki ciasta jasnego połączyć i wyrobić płaskim mieszadłem na średnim biegu miksera. Następnie za pomocą worka cukierniczego nieregularnie nanieść na kruszonkę, żeby miejscami była widoczna. Całość posypać mrożonymi czerwonymi porzeczkami obtoczonymi w KOMPLET Saftbinder i upiec.

  • czas mieszania:  4 minuty 
  • temperatura pieczenia:  200°C 
  • czas pieczenia:  40 minut 

KOMPLET Krem Dorino napowietrzyć gęstym mieszadłem. Gotowy krem nanieść na ostudzony i wypieczony spód, nożem wykonać nierównomierny wzór fali.

  • czas mieszania:  5 minut 

Udekorować owocami lekko wduszając je w krem. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i lekko tężejącą wylać na ciasto.

Ciasto kruche, forma 60x40 cm  
KOMPLET Ciasto Półkruche 1.000 g
margaryna 70% 500 g
mak (niebieski) 60 g

1.560 g
Ciasto jasne:
KOMPLET Gourmet Muffin 500 g
woda 130 g
olej roślinny 130 g
jaja 240 g

1.000 g
Warstwa owocowa:
KOMPLET Saftbinder 10 g
porzeczki czerwone (mrożone) 300 g
  310 g
Krem o smaku śmietankowym:  
KOMPLET Krem Dorino 600 g
woda (około 20°C) 1.500 g
  2.100 g
Dekoracja:  
zielona galaretka lub inna dowolna 400 g
woda (około 20°C) 2.000 g
owoce (maliny, borówki, jagody)  600 g
  3.000 g
łączna ilość: 7.970 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.