Z dobrego upieczesz najlepsze!

Na Królewskie Święta

KOMPLET Półkruche

forma 40 x 60 cm

 

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta kruchego połączyć i wyrobić do konsystencji kruszonki. Część gotowego ciasta (2.000 g) ułożyć na spód formy.

  • czas pieczenia: 15-20 minut 
  • temperatura pieczenia: 190ºC 

Twaróg wymieszać z cukrem. Stopniowo dodawać jaja. Do masy dodać KOMPLET Krem Ideal.

  • czas mieszania: około 2 minuty 

Gotową masę rozłożyć na zapieczony blat półkruchy i wygładzić. Następnie nałożyć resztę kruszonki (około 1.200 g).

  • czas pieczenia: 60 minut 
  • temperatura pieczenia: 190ºC 

Wierzch dekorować rodzynkami obtoczonymi w złotym barwniku.

 

Ciasto kruche na spód i wierzch sernika:   
KOMPLET Półkruche 2.000 g
margaryna 80% 500 g
masło 500 g
kakao 100 g
jaja 100 g

3.200 g
Masa serowa:
KOMPLET Krem Ideal 800 g
twaróg półtłusty 4.000 g
cukier 1.000 g
jaja 1.600 g

7.400 g
łączna ilość: 10.600 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.