Z dobrego upieczesz najlepsze!

Mazurek kokosowy z pomarańczową nutą

 forma 40 x 60 cm

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta kruchego połączyć i wyrobić do jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec.

  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: 15-20 minut 

Wszystkie składniki blatu kokosowego oprócz migdałów i skórki pomarańczowej połączyć oraz wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Pod koniec mieszania dodać migdały i skórkę pomarańczową i rozsmarować na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Po ostudzeniu należy zdjąć zapieczoną skórkę.

  • czas mieszania: 7 minut 
  • temperatura pieczenia: 190°C 
  • czas pieczenia: 30 minut 

700 g nadzienia rozsmarować na wierzch ciasta kruchego i przykryć blatem kokosowym. Na wierzch rozsmarować pozostałe 300 g nadzienia. Składniki warstwy mlecznej podgrzać i połączyć. Gotową polewę rozprowadzać na wierzch ciasta. Mazurka pokroić i  dekorować według uznania.

Ciasto kruche cynamonowe  
KOMPLET Ciastka Kruche 50 500 g
mąka pszenna, typ 550 500 g
margaryna 70% 450 g
jaja 50 g
cynamon mielony 6 g
  1.505 g
Blat kokosowy
KOMPLET Kokosówka 1.000 g
margaryna 80% 400 g
jaja 500 g
woda 100 g
skórka pomarańczowa kandyzowna 150 g
migdały w płatakach 150 g
  2.300 g
Warstwa owocowa
nadzienie o smaku pomarańczowym 1.000 g
   
Warstwa mleczna 
KOMPLET Kiddy Weiss 1.500 g
tłuszcz utwardzony typu Amada-C 150 g

 1.650 g
łączna ilość: 6.455 g
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.