Z dobrego upieczesz najlepsze!

Do jedzenia na okrągło

Tarta (fr. tarte)-jedno z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej-to kruchy placek wypełniony słodkim lub wytrawnym nadzieniem, bardzo popularny ze względu na dużą możliwość kombinacji smakowych.

Podstawą tarty jest pyszne ciasto najczęściej kruche, rzadziej francuskie lub drożdżowe, wypełnione nadzieniem: słodkim (np. kremem, czekoladą, owocami) lub pikantnym (mięsem, serem czy warzywami). W zależności od nadzienia, może być daniem deserowym lub przekąskowym, które wspaniale wygląda i doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dziś prezentujemy Państwu Tartę migdałową z malinami, wykonaną na bazie trzech produktów: KOMPLET Ciastka Kruche 50, KOMPLET Gourmet Migdałowe, KOMPLET Neuschnee oraz świeżych malin. 

 

Produkty powiązane z aktualnością

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media