Z dobrego upieczesz najlepsze!

Chleb Gąbka

 

KOMPLET Chleb Pasterski 20

około 18 sztuk, 670 g.

 

Wykonanie: 

Ze wszystkich składników wyrobić ciasto, wodę dodawać stopniowo i odstawić do garowania.

  • czas miesienia: 15 minut – 1. bieg (miesiarka spiralna) 15 minut – 2. bieg 
  • temperatura ciasta: około 30°-32°C 
  • czas gary ciasta:  około 60 minut

Po upływie czasu gary wstępnej rozważyć ciasto na kęsy (wcześniej należy ręce zwilżyć wodą) i przełożyć do natłuszczonych foremek. Opcjonalnie można na spód każdej formy wsypać 0,02 kg KOMPLET Pikanteria do dekoracji.

  • naważka:  0,67 kg 
  • czas gary:  około 60 minut 

Po naważeniu odstawić do garowania. Po upływie czasu gary końcowej wsunąć do pieca z zaparowaniem.

  • temperatura pieczenia:  240°C spadająca do 220°C 
  • czas pieczenia:  40 minut

RADA MISTRZA:

DLA UZYSKANIA BARDZIEJ WYRAZISTEGO I NIEPOWTARZALNEGO SMAKU POLECAMY WYSMAROWAĆ FOREMKI SMALCEM WIEPRZOWYM

Ciasto

 
KOMPLET Chleb Pasterski 20 1,20 kg
mąka pszenna typ 750 4,80 kg

syrop ziemniaczany

(opcjonalnie syrop słodowy jasny)

0,18 kg
drożdże 0,05 kg
 woda 6,00 kg
  12,23 kg
Dekoracja  
KOMPLET Pikanteria 0,30  kg
łączna ilość 12,53 kg
mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Zamknij komunikat.