Z dobrego upieczesz najlepsze!

Back to work

Kostka Karmelowe Palermo

forma 40x60cm

 

Ciasto kruche:
KOMPLET Ciastka Kruche 50 300 g
margaryna 80% 370 g
mąka pszenna, typ 550 400 g
kakao 30 g
  1.100 g
Masa karmelowa z bakaliami:  
KOMPLET Baza Karmelowa 500 g
KOMPLET Kiddy Weiss 600 g
woda 50°C 600 g
rodzynki 200 g
skórka pomarańczowa (kandyzowana) 200 g 
orzechy (dowolne) 200 g
wiorki z ciemnej czekolady 100 g
  2.400 g
Ciasto czekoladowe:  
KOMPLET Czekoladowe Soft 800 g
olej roślinny 480 g
jaja 400 g
woda 160 g
  1.840 g
Krem o smaku śmietankowym:  
KOMPLET Krem Dorino 800 g
woda 2.000 g
  2.800 g
Dekoracja-polewa:  
KOMPLET Baza Karmelowa 200 g
KOMPLET Kiddy Choco 30 g
woda 50°C 500 g

730 g
łączna ilość 8.870 g

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta połączyć i wyrobić do konsystencji ciasta kruchego. Rozwałkować na blat 40x60 cm i upiec.

  • temperatura pieczenia: 200°C 
  • czas pieczenia: około 15 minut 

Wodę wymieszać z KOMPLET Bazą Karmelową i KOMPLET Kiddy Weiss. Na koniec dodać bakalie (rodzynki wcześniej namoczyć  w wodzie). Gotową masę rozłożyć na spód kruchy i przykryć ciastem czekoladowym.

Wszystkie składniki ciasta czekoladowego połączyć i wyrobić za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozsmarować na papier 40x60 cm i upiec.Ostudzony blat czekoladowy położyć na masę karmelową.

  • czas mieszania: 3 minuty 
  • temperatura pieczenia: 190°C 

Wszystkie składniki kremu połączyć i wyrobić za pomocą gęstego mieszadła. Gotowy krem nałożyć na wierzch ciasta czekoladowego.

Wszystkie składniki dekoracji połączyć i wymieszać. Ostudzoną polewę rozsmarować na wierzchu kremu.

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media